Opvang jeugd

In aanvulling op onze ambulante hulpverlening biedt UBI ook jeugdopvang aan. Soms is het noodzakelijk dat kinderen tijdelijk ergens anders verblijven voor hun eigen veiligheid en welzijn. Onze jeugdopvang is meer dan alleen een tijdelijke verblijfplaats; het is een veilige haven waar kinderen de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Onze missie is om kinderen ‘zo thuis mogelijk’ te laten opgroeien, zelfs als ze tijdelijk elders moeten verblijven. Het is een plek waar ze de ruimte krijgen om te groeien, te leren en positieve ervaringen op te doen. We geloven dat elk kind recht heeft op een veilige, stabiele en ondersteunende leefomgeving. Samen met de jeugdigen en hun sociaal netwerk werken we aan het herstel en het creëren van een sterke basis voor een gezonde toekomst.

Wat UBI uniek maakt, is onze cultuur sensitieve- en traumagerichte benadering. We geloven dat het welzijn van het kind centraal moet staan en streven ernaar sterke en positieve relaties op te bouwen met alle betrokkenen.

We begrijpen dat de beslissing tot uithuisplaatsing een ingrijpende gebeurtenis is voor alle betrokkenen. Daarom gaan we hier op een zorgvuldige en empathische wijze mee om. Ons toegewijde team bij UBI is ervaren in het werken met kinderen en gezinnen die te maken hebben met deze moeilijke beslissingen. We zijn er om ondersteuning te bieden, niet alleen aan het kind dat in onze opvang wordt geplaatst, maar ook aan het gezin en de betrokkenen die deze verandering doormaken. Onze aanpak is gebaseerd op nabijheid, respect, begrip en het creëren van een veilige omgeving waarin iedereen de benodigde zorg en ondersteuning ontvangt.

 

  • Locatie: regio Haaglanden
  • Leeftijd: 0-18 jaar
  • Duur: Zo lang als nodig en zo kort als mogelijk
Opvang jeugd

Hulp voor volwassenen

Bij UBI bieden we brede ondersteuning aan volwassenen die te maken hebben met complexe uitdagingen.

Hulp voor jeugd en gezin

Bij UBI jeugd en gezin staat elk kind en gezin centraal. We zijn er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar, samen met hun gezin.

Crisisopvang

Bij ernstige en acute veiligheidsrisico’s in de thuissituatie bieden we bij UBI crisisopvang voor jeugdigen tot 18 jaar.

Dagbesteding en vervoer

Bij UBI bieden we voor volwassenen dagbesteding aan die gericht is op het bieden van structuur en het zinvol invullen van de dag.